« Terug naar vorige pagina

Medicatierol Apotheek Bergambacht

Wat is een medicatierol?

Gebruikt u meerdere verschillende medicijnen en wilt u niet alle geneesmiddelen thuis op voorraad hebben? Vindt u het lastig om de medicatie op het juiste moment in te nemen? Of heeft u moeite met het openmaken van de verpakking van uw geneesmiddelen?

U kunt dan in aanmerking komen voor een medicatierol. Al uw tabletten of capsules zitten per week in zakjes verpakt. De zakjes zitten allemaal aan elkaar en zijn opgerold tot 1 rol. Op ieder zakje staat de datum en het tijdstip waarop u de medicijnen in dat zakje moet innemen.

Wat zijn de voordelen van een medicatierol?

Op elk zakje staat precies op welk tijdstip u de medicijnen uit het zakje moet innemen. De zakjes zitten in de juiste volgorde aan elkaar vast, zodat u zich niet kunt vergissen.

Op deze manier vergeet u niet om uw medicijnen in te nemen en u hoeft de medicijnen niet meer uit potjes of strips te halen.

De medicatierol wordt zorgvuldig gecontroleerd, als u weg gaat hoeft u alleen maar de zakjes mee te nemen die u die dag nodig heeft.

Handig op vakantie: met de medicatierol hebt u alle medicijnen voor uw hele vakantieperiode bij u.

Vergoeding medicatierol

Uw verzekering vergoed de medicatierol.

Wijziging en informatie

Als u gebruik maakt van de medicatierol, is het belangrijk dat u wijzigingen in uw medicatie op tijd aan ons doorgeeft, zodat de geneesmiddelen in de rol ook op tijd aangepast kunnen worden. Hierbij is het wel ons nadrukkelijke advies zelf geen wijzigingen in uw medicijnen door te voeren zonder voorafgaand overleg met uw voorschrijvend (huis)arts.

Gaat u op vakantie? de vakantiemedicatierol

Wanneer u op vakantie gaat laat ons het dan even weten, wij zorgen ervoor dat er een vakantiemedicatierol voor u klaarligt. (Graag minimaal 1 week van tevoren).

Bezorging

U kunt kosteloos gebruik maken van onze bezorgdienst.

Hoe vraag ik een medicatierol aan?

Wil u een medicatierol aanvragen? Vul dan hier het aanvraagformulier in.
Na ontvangst hiervan nemen wij contact met uw (huis)arts op om dit voor u aan te vragen.